16 Şubat 2010 Salı

Alan adı uzantıları ve anlamları

•COM: Firmalar ve ticari işletmeler, ticari ürünler için uygundur ingilizce commercial kelimesinin kısaltmasıdır, ticari anlamındadır.
•NET: internet servis sağlayıcılar için uygundur. İngilizce network kelimesinin kısaltmasıdır, ağ, şebeke anlamındadır.
•ORG: Kar amacı gütmeyen siteler için uygundur. İngilizce organization kelimesinin kısaltmasıdır, örgüt, organizasyon anlamındadır.
•EDU: Eğitim kurum ve kuruluşları için uygundur, education kelimesinin kısaltmasıdır
.
•GEN: Kişisel ve kurumsal başvurular için uygundur, generation kelimesinin kısaltmasıdır.
•GOV: Devlet kurum ve kuruluşları içindir, goverment kelimesinin kısaltmasıdır.
•MİL: Askeri kurum ve kuruluşlar içindir, ingilizce military kelimesinin kısaltmasıdır.
•NOM: Bireylerin kullanımı için uygundur.

Hangi Durumda Hangi Sabunu Kullanalım

CİLT SORUNLARI

Sivilce: Ardıç, Portakal

Akne: Ardıç, Kekik, Kil, Lavanta, Portakal

Mantar: Ardıç, Kekik

Egzama: Ardıç, Gül,

Anti-selülit: Adaçayı, Buğday, Portakal, Yosun, Zeytin

Kaşıntı: Ardıç

Yara: Buğday, Gül, Kekik, Portakal, Tarçın

Yanık: Buğday, Portakal

Apse: Kekik,

Romatizma: Ardıç, Zeytin

Siyah nokta: Kil

Haşere ısırması: Portakal, Tarçın

Kızarıklıklar: Bal, Defne, Zeytin

Uyuz: Ardıç

Nasır: Menengiç

Doğum lekeleri: Buğday, Gül, Menengiç, Zeytin

Hamilelik çatlakları: Menengiç

Güneş lekeleri: Buğday, Zeytin

Varis: Ardıç, Kekik

PROBLEMLİ CİLTLER

Alerjik ciltler: Aloevera, Gül

Cilt çatlaması: Menengiç

Yorgun ciltler: Bal, Gül

Hassas ciltler: Bal, Defne, Zeytin

Yağlı ciltler: Adaçayı, Defne, Portakal

Kuru ciltler: Aloevera, Bal, Zeytin

Kırışıklık: Karnfil, Bal, Buğday,

Cilt sarkması: Karanfil ,Bal, Buğday,

Topuk çatlakları: Tarçın

CİLT BAKIMI

Besleyici: Bal, Gül, Menengiç

Berraklık: Yosun, Kil

Parlaklık: Bal, Buğday, Defne, Portakal, Tarçın, Yosun

Canlılık: Adaçayı, Gül, Kil, Portakal, Tarçın

Sıkılaştırıcı: Adaçayı, Bal, Kil, Portakal

Nemlendirici: Aloevera, Bal, Gül, Menengiç, Portakal,Tarçın

Yenileyici: Buğday

Peeling etkili: Bal, Gül, Kil

SAÇ BAKIMI

Saç dökülmesi: Ardıç, Defne, Zeytin

Kepek: Ardıç, Defne, Lavanta

Boyalı saçlar: Bal, Gül

Zayıf saçlar: Defne

İnce saçlar: Ardıç, Defne, Zeytin

Yağlı saçlar: Portakal

Kuru saçlar: Zeytin, Defne, Bal, Gül

Yıpranmış saçlar: Buğday


Sabun deyip geçmeyin

En çok kullandığımız “temizlik maddesi” hangisi? Kuşkusuz sabun. Bana göre dünyanın en önemli buluşlarından biri. Ancak günümüzde sabunlar da çok fazla tüketime yetişebilmek için doğallıktan biraz uzaklaşarak üretiliyor. Daha çok köpürsün, daha iyi temizlesin diye içine pek çok kimyasal madde de katılıyor.

Bu katkı maddelerinin bazıları sağlık sorunlarına, özellikle cilt hastalıklarına yol açabiliyor.

Elbette günümüzde bundan kaçışımız pek yok. Ama biraz dikkat eder, özen gösterirsek sabunun da doğalını kullanarak kendimizi biraz koruma şansı yaratabiliriz.

Huzurlu Olabilmek Icin Birkac Oneri

Her türlü hastalığın kaynağı huzursuzluktur.
Tedirgin edici duygular ve endişelerin yarattığı gerilimle yaşayan insan, “Ne olur, bir parça sakin kalabilsem!” dediği halde bunun için ne yapacağını bilemez. Aslında basit bir kaç adımla sakinleşmek hiç de zor değil.

Nefesinizi dinleyin:
Nefesinizin sesine konsantre olduğunuzda, soluk alıp verdiğinizi gerçekten duyduğunuzda, kendinizi son derece huzurlu hissedeceksiniz. Bunun için derin soluk alın. Ve bir çiçeği kokladığınızı hayal ederek nefesi içinize çekin.

Vakti gelince endişelenin:
Endişelerin çoğu gelecekle ilgilidir. Birçoğu asla gerçekleşmeyecek olayların etrafında dönüp durur. Bu nedenle yaşadığınız zamana konsantre olun. Böylece “gelecek”, kendi başının çaresine bakacaktır.

Nane için:
Eğer daha uyarıcı olan kahve veya siyah çay içmeyi tercih ediyorsanız, sakinleşmeyi unutun, boşa harcanan zaman demektir. Ya da nane çayı gibi bitkisel çayları tercih ederek sakinleşmeye yardımcı olun.

Hassas ayakkabılar giyin:
Herhangi bir refleksolojist size gerçek rahatlamanın ayaklardan başladığını söyleyecektir. Açıkça görülüyor ki, rahat ayakkabılar giymek, hiç ayakkabı giymemiş olmak kadar rahatlatıcıdır.

Her şeyin içinde en iyiyi arayın:
İnsanlarda ve olaylarda en iyiyi aramayı alışkanlık haline getirin. Bu basit yaklaşımın sizi sakinliğe götürecek iyimserlik ve pozitiflik yarattığını anlayacaksınız.

Tara ve tarat:
Birinin saçlarını taramak için vakit ayırın. Daha iyisi, kendi saçlarınızı tarayın veya başkasına taratın. Yavaşça, metotlu ve uzunca. (Taramak birkaç sakinleştirici akupresür noktaya temas ederek mesaj etkisi yaratır ve tekrarlanması daha çok işe yarar.)

İnsan olduğunuzu düşünün:
Kusursuz ve mükemmel olmayı başkalarına bırakın. Ne olduğunuzu, kim olduğunuzu düşünün ve bulunduğunuz halden mutlu olun, sonuç olarak daha rahat olacaksınız.

Çocukları izleyin ve ders alın:
Çocuklardan sakinlik (huzur!) dersi alın: Onların her anlarını, nasıl sadece ve sadece o anın zevki için yaşadıklarını seyredin. Kendinizin de böyle olabileceğinizi düşünün.

Sakin düşünün:
Sakin düşüncelere sahip olun. Sakin manzaralar hayal edin, sakin sesleri anımsayın ve ne hissedeceksiniz tahmin edin, bakalım. En iyisi tahminle vakit geçirmeyip hemen uygulamaya başlamak. En iyisi de bir deniz kenarında engin suları seyretmek. Denizin olmadığı yerde gökyüzünün derinliklerine bakabilirsiniz.

Portakal çiçeği spreyleyin:
Bir bardak maden suyuna 3 damla portakal çiçeği yağı ekleyin ve rahatlama ihtiyacı hissettiğinizde etrafa bir sprey ile sıkın.

Beyaz giyinin:
Giydiğiniz giysilerin nasıl hissettiğiniz yönünde ciddi etkileri vardır. Bedeninizi sıkmayan rahat giysiler, doğal kumaşlar ve açık renkler hep sakinleştirir. Bu yüzden yogiler hep beyaz giyerler. Sahip olmak ile yaşamak arasındaki farkı tanıyın.

Bebek gibi uyuyun:
Uykunuzu engelleyen her şey kahve, kola, alkol sakin olabilme yeteneğinizi engeller. Bunları içmek yerine ihtiyacınız olduğu kadar uyuyabilmek için gereken ne ise onu yapın.

Gülümseyin:
Gülümsemek yüzünüzdeki başlıca bütün kasları gevşetir. Aynı zamanda kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacak müthiş bir etki yaratır.

Daha az nefes alın:
Oldukça rahatlamış bir insan dakikada sadece 5–8 defa nefes alır. Nefesinizi bu kadar düşürdüğünüzde çabucak rahatlayıp gevşeyeceksiniz.

Güzellik saçın:
Hayatta nereye giderseniz gidin, ne yaparsanız yapın, bir parça güzellik katmak için gayret edin veya zaten var olan güzelliği geliştirin.

Biraz gözyaşı dökün:
Ağlamanın hem duygusal, hem de fiziksel rahatlatıcı bir yanı vardır.

Günbatımını hayal edin:
Günbatımları bazen hüzünlü olmalarına rağmen her zaman huzurludurlar. Ve pembe olanları daha da huzur yüklüdür. Cumartesi olduğunu hayal edin.

Değişin:
Gergin durumlarla başa çıkmanın iki yolu vardır, ya onları değiştirirsiniz ya da onlara bakış açınızı değiştirirsiniz. Bakış açınızı değiştirmek daha zordur, fakat kişiyi aydınlatır.

Kol saatinizi satın:
İşte, en çarpıcı sakinleştirici. Hiç saatinizi çıkarttığınız zaman ne kadar sakinleştiğinize dikkat ettiniz mi? Zaman zaman saatinizi çıkartın ve zamanın baskılarından kurtulun...

Tahlil

Temel hastaneye gider. Girişte birinin ağladığını görür. Yaklaşır ve sorar:

"Hayrola hemşerim? Neden ağlıyorsun?"

Adam:

"Kan tahlili yaptırmaya geldim. Parmağımı kestiler." der demez bu sefer de Temel hüngür hüngür ağlamaya başlar. Ne olduğunu anlayamayan adam Temel'e sorar:

"Hayırdır hemşerim. Sen niye ağlamaya başladın şimdi?" Temel cevap verir:

"Ben idrar tahlili yaptırmaya geldim."

14 Şubat 2010 Pazar

Pencere

Genc bir cift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine tasinmislar. Sabah kahvalti yaparlarken, komsu da camasirlari asiyormus. Kadin kocasina ' Bak, camasirlari yeterince temiz degil, camasir yikamayi bilmiyor, belki de dogru sabunu kullanmiyor.' demis. Kocasi ona bakmis, hicbir sey soylememis, kahvaltisina devam etmis.
Kadin, komsusunun camasir astigini gordugu her sabah ayni yorumu yapmaya devam etmis.
Bir ay kadar sonra, bir sabah, komsusunun camasirlarinin tertemiz oldugunu goren kadin cok sasirmis 'Bak' demis kocasina ' Camasir yikamayi ogrendi sonunda, merak ediyorum, kim ogretti acaba ?'

'Ben bu sabah biraz erken kalkip penceremizi sildim' diye cevap vermis kocasi.
 

  • SD
  • File Recovery Outlook Repair Company-List Business Directory Computer Directory Dating Directory Undelete Finance Directory RAID RecoveryBeyonce Knowles Katy Perry Internet Privacy Online Marketing Shopping Directory Software Directory Decks Hard Drive Recovery Free Web Hosting Used Cars Zip Codes Marisa Miller Data Recovery Renovations Weight Loss toplist
    Zirve100 Site ekle
    Zirve100 Site istatistikleri
    Zirve100 Site ekle